Εμβολιασμοί

emvoliasmoiΟ πληθυσμός των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον της Αττικής παρουσιάζει συνεχή αύξηση. Οι πολίτες αποδέχονται πλέον τα ζώα ως ισότιμα μέλη της οικογένειάς τους. Εμείς στην Vethelp, αποφασίσαμε να καινοτομήσουμε και να εισάγουμε τον όρο «Κηδεμόνας», "Guardian", σε αντικατάσταση του όρου «Ιδιοκτήτης», "Owner".
Πεποίθηση μας είναι πως το ζώο συντροφιάς δεν είναι αντικείμενο για να είστε «ιδιοκτήτης», αλλά μια ζωντανή ψυχή, ένα ιδιαίτερο μέλος της οικογένειας. Όπως και στην περίπτωση των παιδιών, εσείς είστε υπεύθυνοι όχι μόνο για τις πράξεις τους, αλλά και για την προάσπιση της υγείας και της ευεξίας τους. Επομένως, εσείς είστε ο «κηδεμόνας» τους.
Αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια σας είναι η Vethelp και το πρόγραμμα προληπτικής κτηνιατρικής που σας προσφέρει. Ακρογωνιαίος λίθος σε αυτό είναι οι εμβολιασμοί.
Η αρχή του εμβολιασμού παραμένει η ίδια από την εποχή του Pasteur. Η πρόκληση ανοσίας με τα εμβόλια βασίζεται στο γεγονός ότι οι νεκροί ή εξασθενημένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα όπως ακριβώς και οι λοιμογόνοι από τους οποίους προέρχονται. Ο οργανισμός του ζώου αντιδρά στο εμβόλιο παράγοντας ειδικά αντισώματα και ειδικά κύτταρα. Χωρίς το εμβόλιο χρειάζεται 4 – 7 ημέρες για να παράγει τα αντισώματα, να αναγνωρίσει και στη συνέχεια να εξουδετερώσει τον εισβολέα. Στο μεταξύ η λοίμωξη μπορεί να έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Τα εμβολιασμένα, όμως άτομα έχουν ήδη αντισώματα και ευαισθητοποιημένα λεμφοκύτταρα που παρέχουν σχεδόν άμεση προστασία.
Σήμερα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού για αρκετά λοιμώδη νοσήματα των ζώων συντροφιάς. Ενδεικτικά αναφέρουμε : Σκύλος : Παρβοϊωση - Τύφος, Νόσος Carre – Μόρβα, Αδενοϊωση – Λοιμώδης Ηπατίτιδα, Τραχειοβρογχίτιδα, Παραϊνφλουέντζα, Κοροναϊωση, Λεπτοσπείρωση, Λύσσα, Λεισμανίωση – Καλα-αζάρ, Γάτα : Πανλευκοπενία, Ερπητοϊωση – Ρινοτραχειίτιδα, Καλυκοϊωση, Χλαμυδίαση, Λοιμώδης Περιτονίτιδα, Λευχαιμία, Λύσσα, Ιπποειδή : Τέτανος, Γρίπη, Ρινοπνευμονίτιδα, Ιογενής Αρτηριίτιδα, Ίωση Δυτικού Νείλου, Λύσσα, Κουνέλι : Μυξομάτωση, Αιμορραγική Νόσος, Λύσσα.
Να θυμάστε πως το εμβολιακό πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο για κάθε ζώο και καθορίζεται από τον κτηνίατρο της Vethelp. Μετά την κλινική εξέταση του ζώου σας, θα αναλύσουμε μαζί τις συνθήκες διαβίωσης του και θα σας υποδείξουμε το ενδεδειγμένο εμβολιακό πρόγραμμα για τον φίλο σας. Ο εμβολιασμός ανήκει στις κτηνιατρικές πράξεις που η Vethelp προσφέρει στο χώρο σας.
Έχετε απορίες σχετικά με τον εμβολιασμό του ζώου σας? Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού με τους ιατρούς της Vethelp.

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp