Ενδοσκοπήσεις

endoskopiseis articleΠρωταρχικός στόχος της Vethelp είναι η προάσπιση της υγείας των ζώων σας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες. Προσηλωμένοι στον παραπάνω στόχο, σας προσφέρουμε και υπηρεσίες ενδοσκόπησης.
Με απλά λόγια ενδοσκόπηση είναι η διαγνωστική ιατρική τεχνική κατά την οποία εισάγεται μια κάμερα στο εσωτερικό του σώματος, προκειμένου ο κτηνίατρος να έχει άμεση οπτική επαφή με το προς εξέταση όργανο. Η ενδοσκόπηση μπορεί να γίνει με δύο τύπους οργανών, με τα άκαμπτα και με τα εύκαμπτα ενδοσκόπια. Με τα πρώτα γίνονται οι λαπαροσκοπήσεις, οι κολοσκοπήσεις, οι αρθροσκοπήσεις και οι ρινοσκοπήσεις, ενώ με τα δεύτερα οι οισοφαγοσκοπήσεις, οι γαστροδωδεκαδακτυλοσκοπήσεις, οι κολοσκοπήσεις, οι βρογχοσκοπήσεις, οι ρινοσκοπήσεις και οι κυστεοσκοπήσεις.
Το ενδοσκόπιο χρησιμεύει τόσο για τη διάγνωση, όσο και για την θεραπεία πολλών παθολογικών καταστάσεων. Στην κτηνιατρική πράξη, συχνή εφαρμογή έχει η αρθροσκόπηση στα ιπποειδή για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, π.χ. αφαίρεση τεμαχίων αποσπαστικών καταγμάτων, οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στα μικρά ζώα καθώς και η διαγνωστική και θεραπευτική οισοφαγοσκόπηση, γαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση.
Ειδικότερα, η διαγνωστική οισοφαγοσκόπηση χρησιμεύει για τη διάγνωση της έμφραξης οισοφάγου από ξένα σώματα, οισοφαγίτιδας, στένωσης οισοφάγου, νεοπλασμάτων οισοφάγου, οζιδίων Spirocerca lupi, στένωσης λόγω παραμένοντος αορτικού συνδέσμου, συριγγίων οισοφάγου και γαστροοισοφαγικού εγκολεασμού. Θεραπευτικά, η οισοφαγοσκόπηση χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ξένων σωμάτων από τον οισοφαγικό αυλό και την διάταση της οισοφαγικής στένωσης.
Η γαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ξένων σωμάτων στο στομάχι και στο δωδεκαδάκτυλο, οξείας ή χρόνιας γαστρίτιδας, γαστροδωδεκαδακτυλικών ελκών, νεοπλασμάτων, χρόνιων γαστροπαθειών και εντεροπαθειών του λεπτού εμτέρου. Επίσης, η γαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση έχει θεραπευτική χρήση για την αφαίρεση ξένων σωμάτων, την εκτομή πολυπόδων του στομάχου ορισμένης μορφολογίας και διαδερμικής γαστροστομής κατά την οποία τοποθετείται πλαστικός καθετήρας στο στομάχι μέσω των κοιλιακών τοιχωμάτων για την εντερική διατροφή των ζώων.
Οι ενδοσκοπήσεις ανήκουν στις ιατρικές υπηρεσίες που η Vethelp παρέχει σε συνεργασία με ιατρεία και κλινικές ζώων.
Έχετε απορίες σχετικά με τις ενδοσκοπήσεις? Κλείστε σήμερα ραντεβού στη Vethelp!

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp