Εξετάσεις Αίματος

exetaseis aimatos articleΚεντρικός άξονας των ιατρικών υπηρεσιών της Vethelp αποτελεί η προάσπιση της υγείας του ζώου σας. Προκειμένου να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε, στο πρόγραμμα προληπτικής κτηνιατρικής που εφαρμόζουμε περιλαμβάνονται οι εξετάσεις αίματος.
Ο κτηνίατρος της Vethelp έρχεται στο χώρο σας και διενεργεί την αιμοληψία. Στη συνέχεια τα δείγματα αίματος αποστέλλονται σε ειδικά κτηνιατρικά εργαστήρια, τα οποία είναι πιστοποιημένα, ώστε να σας παρέχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα.
Οι εξετάσεις αίματος ως τμήμα του προγράμματος προληπτικής κτηνιατρικής περιλαμβάνουν τη γενική αίματος, το βιοχημικό προφίλ και ειδικές ορολογικές εξετάσεις.
Η γενική αίματος είναι με απλά λόγια η καταμέτρηση των διαφορετικού τύπου κυττάρων που κυκλοφορούν στο αίμα. Ο υπολογισμός του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του αιματοκρίτη πληροφορεί για το επίπεδο οξυγόνωσης του ζώου. Η καταμέτρηση των λευκών αιμοσφαιρίων και του λευκοκυτταρικού τύπου είναι αξιόπιστος δείκτης για την ύπαρξη φλεγμονής. Τέλος, ο υπολογισμός του αριθμού των αιμοπεταλίων πληροφορεί για την ύπαρξη αιμορραγικής διάθεσης.
Η διερεύνηση του βιοχημικού προφίλ του ζώου περιλαμβάνει τη μέτρηση ειδικών βιοχημικών ενζύμων, τα οποία αποτελούν δείκτες λειτουργίας ζωτικών οργάνων όπως το ήπαρ και οι νεφροί.
Επιπρόσθετα των ανωτέρω εξετάσεων, το επιστημονικό προσωπικό της Vethelp έχει εντάξει στο πρόγραμμα προληπτικής κτηνιατρικής και συγκεκριμένες ορολογικές εξετάσεις, διαφορετικές για κάθε είδος ζώου. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την ορολογική εξέταση για ερλιχίωση και λεισμανϊωση (καλα-αζάρ) στο σκύλο, για ιογενή λευχαιμία και επίκτητη ανοσοανεπάρκεια στη γάτα και για την ίωση του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή.
Κοινή πεποίθηση είναι πως οι προληπτικές εξετάσεις αίματος πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση. Ο κτηνίατρος της Vethelp θα εξετάσει μαζί σας τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου σας και θα σας προτείνει τη συχνότητα και τις ενδεδειγμένες εξετάσεις αίματος. Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν μέρος των κτηνιατρικών υπηρεσιών που η Vethelp παρέχει στο χώρο σας.
Έχετε απορίες σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις αίματος του ζώου σας? Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού στη Vethelp!

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp