Νευρολογία

neurologia ArticleΗ ειδικότητα της κτηνιατρικής νευρολογίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της κτηνιατρικής κοινότητας να προσφέρει ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στα ζώα συντροφιάς.
Η νευρολογική εξέταση ακολουθεί τη γενική κλινική εξέταση του ζώου και έχει στόχο την επιβεβαίωση της ύπαρξης νευρολογικής διαταραχής και την ανατομική εντόπιση των αλλοιώσεων στα νευρομυϊκά νοσήματα.
Μετά την λήψη λεπτομερούς νευρολογικού ιστορικού και τη γενική κλινική εξέταση, ο κτηνίατρος της Vethelp θα προχωρήσει στη νευρολογική εξέταση που περιλαμβάνει : την εξέταση του ζώου σε στάση και σε κίνηση, την εξέταση των αντανακλαστικών θέσης, των νωτιαίων αντανακλαστικών και των εγκεφαλικών συζυγιών και τον έλεγχο της αίσθησης του άλγους. Ανάλογα με τα ευρήματα της νευρολογικής εξέτασης, προγραμματίζεται η περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση του περιστατικού. Η Vethelp είναι σε θέση να σας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, παρέχοντας τη δυνατότητα διερεύνησης των νευρολογικών περιστατικών με εξετάσεις αίματος, με εξέταση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ), με μυελογραφία και με μαγνητική τομογραφία (MRI).
Τα νοσήματα του νευρικού συστήματος μπορούμε να τα διακρίνουμε στις εγκεφαλοπάθειες (συγγενείς, κληρονομικές, φλεγμονώδεις, εκφυλιστικές, αγγειογενείς, νεοπλασματικές, παρεγκεφαλικό σύνδρομο, αιθουσαίο σύνδρομο, διαταραχές ακοής, νευροφθαλμολογικές παθήσεις, νευροτοξικώσεις και παροξυστικά σύνδρομα), μυελοπάθειες (συγγενείς, κληρονομικές, εκφυλιστικές, συμπιεστικές, μηνιγγομυελίτιδες και νεοπλάσματα), νευροπάθειες (κληρονομικές, επίκτητες), συναπτοπάθειες, και νοσήματα του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Ένα συχνό νευρολογικό περιστατικό που αντιμετωπίζει ο κτηνίατρος είναι οι επιληπτικές κρίσεις στο σκύλο.
Οι νευρολογικές διαταραχές εκδηλώνονται με ποικιλία κλινικών συμπτωμάτων και πολλές φορές είναι απαραίτητη η ενδελεχής διερεύνηση του περιστατικού για να αποκαλυφθεί η νευρολογική του φύση.
Η νευρολογική εξέταση ανήκει στις υπηρεσίες που η Vethelp παρέχει στο χώρο σας. Έχετε απορίες σχετικά με τα νευρολογικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το ζώο σας? Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού στη Vethelp.

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp