05Ιανουαρίου

Η Ιταλική Ακτοφυλακή διέσωσε κοριτσάκι με τη γάτα της!

A Girl with her cat was saved by the Italian Coastguard!

Μία γάτα διέσχισε τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη μέσα σε ένα πλοιάριο με επίδοξους μετανάστες στην αγκαλιά της νεαρής ιδιοκτήτριάς της η οποία αρνήθηκε να την εγκαταλείψει.

Συγκινητική στιγμή έζησαν οι άντρες της Ιταλικής Ακτοφυλακής με το θέαμα που αντίκρυσαν. Η γάτα χρώματος γκρι με λευκό διασώθηκε το πρωί της Πέμπτης από την ιταλική ακτοφυλακή κοντά στις ιταλικές ακτές μαζί με τους 823 επίδοξους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο κι οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Αιγύπτιοι, Ιρακινοί, Πακιστανοί και Τυνήσιοι.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν το Σάββατο στο λιμάνι της Αουγκούστα στη Σικελία.

"Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία γάτα να φθάνει (στις ιταλικές ακτές) μαζί με μετανάστες. Ένα κορίτσι την έφερε μαζί του, δεν ήθελε να την εγκαταλείψει", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα μέλος της ακτοφυλακής.

Οι επίδοξοι μετανάστες - και η γάτα - διασώθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης "Mare nostrum" που έχει στόχο την αποφυγή νέων πολύνεκρων ναυαγίων. 

Τετρακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λαμπεντούζα σε δύο ναυάγια που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο.

Posted in Ενδιαφέροντα Νέα

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp