26Ιανουαρίου

Καταδίκη Χωρίς Αναστολή για Κακοποίηση Ζώου

Conviction for Dog Abuse

Ο Ιανουάριος του 2014 θα μείνει στη φιλοζωική ιστορία της Ελλάδας για την πρώτη καταδίκη χωρίς δικαίωμα αναστολής για την κακοποίηση ζώου.

Με 1 χρόνο φυλακή και 5.000 πρόστιμο χωρίς αναστολή τιμωρήθηκε κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών, ο οποίος πριν λίγους μήνες εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του επί ώρες το σκύλο του μέχρι να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί.

Ο άνδρας δικάστηκε -και καταδικάστηκε- την Παρασκευή το πρωί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών.

Το σκυλάκι κατασχέθηκε με εντολή εισαγγελέα από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και σήμερα είναι ασφαλές στην νέα του οικογένεια.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου χωρίς αναστολή και γι' αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων.

Η φιλοζωική οργάνωση ΦΟΣ που έσωσε τον σκύλο, αναφέρει:

"Είναι μια σημαντική καταδίκη, για παραδειγματισμό των υπολοίπων επίδοξων δραστών- βασανιστών ζώων, ειδικά για τη συγκεκριμένη τοπική κοινωνία του χωριού της κ. Καμήλας, η οποία δυστυχώς κατέχει την πρώτη θέση στο νομό μας, στη μαύρη λίστα των μαζικών δηλητηριάσεων και της κακοποίησης ζώων.Μια κλειστή κοινωνία, όπου ο πρόεδρός της κατ' επανάληψην έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κινητοποίηση για την προστασία των ζώων της επικράτειάς του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό διαδραματιζόταν για ώρες στην πλατεία του χωριού, όπου ο μεθυσμένος οδηγός τράκαρε σε κολόνα, έπεσε αναίσθητος, το σκυλί του έφυγε και πήγε σε γειτονικό σπίτι, ξύπνησε, το βρήκε, το ξυλοφόρτωσε, το ξαναέδεσε και συνέχισε να το σέρνει!!!

Και αν δεν βρισκόταν αυτά τα δύο νεαρά παιδιά που με πολύ παρότρυνση από το σύλλογο και καθοδήγηση στο αστυνομικό τμήμα για να γίνει το αυτόφωρο, κανείς δεν θα μάθαινε τίποτα ποτέ! Πραγματικά οι δύο νέοι έδωσαν μαθήματα πολιτισμού και ανθρωπιάς στους μεγαλύτερους συγχωριανούς τους, οι οποίοι με απάθεια παρακολουθούσαν όλο αυτό το θέαμα της ντροπής επί ώρες!".

Posted in Ενδιαφέροντα Νέα

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp