Ονιατρική

02Ιουνίου

Γενική Κτηνιατρική Κλινική Εξέταση

Donkey Clinical Exam

Γενική Κτηνιατρική Κλινική Εξέταση

     Το γαιδούρι ή όνος, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία είναι ένα ξεχωριστό ζώο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, καθώς στο παρελθόν, ο αριθμός τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (FAO 2004) το 1950 υπήρχαν 450.000 όνοι στη χώρα μας, ενώ το 2004 ο αριθμός τους μειώθηκε στις 68.000.

Posted in Ονιατρική

30Ιουλίου

Εξέταση Αίματος στους Όνους

Donkey Blood Test

Εξέταση Αίματος στους Όνους

Η εξέταση αίματος είναι ένα από τα πρώτα διαγνωστικά βήματα που γίνονται για τη διερεύνηση ενός περιστατικού. Μια μικρή ποσότητα αίματος είναι αρκετή για να γίνουν πολλές εξετάσεις, οι οποίες δίνουν στο κτηνίατρο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία διαφόρων οργάνων. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να προσφέρει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας, τους πίνακες με τα φυσιολογικά εύρη τιμών για τις παραμέτρους που ελέγχονται στο αίμα. Τα γαιδούρια δεν είναι άλογα και παρόλο που στη χώρα μας δεν υπάρχουν στοιχεία, το επιστημονικό προσωπικό της Vethelp θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην εξέλιξη της ονιατρικής στην Ελλάδα.

Posted in Ονιατρική

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp