Χειρουργική

04Ιανουαρίου

Η Δυσπλασία του Ισχύου στον Σκύλο

Hip Dysplasia in Dogs

Η Δυσπλασία του Ισχύου στον Σκύλο

Η πρώτη αναφορά της νόσου αυτής έγινε το 1935 στην ιατρική του ανθρώπου από τον Schnelleπου μελετούσε τα ορθοπεδικά προβλήματα της λεκάνης των νεογνών. Λίγο αργότερα, η νόσος αυτή άρχισε να απασχολεί και την κτηνιατρική κοινότητα ιδιαίτερα στους σκύλους που ανήκουν στις μεγαλόσωμες φυλές, των οποίων ο σκελετός αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

   Πολλές πτυχές της δυσπλασίας του ισχύου στον σκύλο δεν έχουν ξεκαθαριστεί παρά τη πλούσια επιστημονική βιβλιογραφία γύρω από τη νόσο αυτή . 

Posted in Χειρουργική

Τα Tweet μας!

Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας ειναι η συχνότερη αιτία εμφάνισης κολικών στα άλογα και στα γαιδουράκια!!! Προσοχή!!

Vethelp Vethelp

Προσοχή στις απότομες αλλαγές του καιρού. Τα μικροσωμα σκυλάκια που εχουν συνηθίσει τον καναπέ, κινδυνεύουν απο το κρύο και τη βροχή!!!

Vethelp Vethelp

Υπάρχει δυνατότητα για ακτινογραφίες, νοσηλεία και επείγον χειρουργείο όλο το 24ωρο στο Ιατρικό Κέντρο Ζώων Αγίας Παρασκευής!!

Vethelp Vethelp

Καλύπτουμε τα Νότια Προάστια της Αττικής με άμεση ανταπόκριση στον χώρο του ζώου. Όταν κριθεί αναγκαίο απο τον κτηνίατρο πάμε στην κλινική.

Vethelp Vethelp

Άμεση Κτηνιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα!!!! vethelpathens@gmail.com και για επείγοντα καλέστε 6972728691

Vethelp Vethelp